Щанцоване

Щанцоване

Щанцоването и изрязването са извършват след печатния процес и с тяхна помощ се придава завършен и нестандартен вид и форма на печатните материали.

Щанцоването е процес, при който се изрязва хартия, картон, пластмаса или друг материал в неправилна и усложнена форма, като за целта се използва матрица с вградени остри стоманени ножове и бигове, и преса, осигуряваща силен натиск. Щанцоването най-често е следпечатен процес и с негова помощ се придава завършен нестандартен вид на богат асортимент от печатни рекламни материали като визитки, уоблери, шелфтокъри, покани, кутии, папки и много други.

Ние разполагаме с осем щанцоващи машини с максимална големина 140х100 см, с възможност за поставяне на топъл печат и сухо преге. Цените за щанцоване се формират от следните компоненти: изработка на щанца, подготовка на машина и единична цена за удар в зависимост от големината и обработвания материал и тиражността. Предлагаме и добри възможности за изрязване (дигитално щанцоване) на печатните материали по контур с цялостен или частичен срез с режещ плотер 160/250см, който е прецизен и с изключително висока продуктивност - позволява изрязването на разнообрази медии, като хартия, картон, PVC фолио и други, до максимална дебелина 25 мм. Машината е подходящa за малки тиражи, като оптимизира цената за щанцоване.