Рутерно рязане

Рутерно рязане

Рутерното рязане, познато още като студено механична обработка на детайлите, е процес при който инструмента (режещия ръб) преодолява съпротивлението на материала в резултат на което се отделя стружка и канал в него. Подходящ е за прилагане върху материали, като ПДЧ, шперплат, плексиглас, разпенено PVC, Бонд и други с дебелина до 20 мм, подходящи за процес студена обработка чрез рязане.

Разполагаме с “Комбо рутерна машина“ 2500/1600мм, оборудвана с четири различни глави за процеците на рутерно рязане:

  • Класическа рутерна глава с променливи обороти от 20 000 до 80 000 об/мин
  • Глава за плотерно рязане на меки PVC фолиа с която могат да се режат частично (без отделяне на подложката) стикерни хартии , фолиа и перфо фолиа както ролни така и листови.
  • Глава за плотерно рязане на средно твърди и меки PVC материали, картони и хартии с дебелина до 5мм.Тук инструмента е прав режещ нож който се завърта на 360 градуса по оста си и позволява симулация на процеса на щанцоване за мостри на опаковки стелажи и къси тиражи.
  • Глава за осцилационно рязане на Велпапета, мукави, кожи, евапрен  и др.материали които не могат да се режат с правия нож. Тук инструмента пак е прав нож който обаче освен завъртането по оста си прави и допълнително постъпателно движение перпендикулярно на материала което предотвратява неговото повреждане при процеса на рязане.

Услугите ни намират широко приложение в рекламата, вътрешни и външни интериорни решения и много други области. Благодарение на нашите  доставчици на материали  ние можем спокойно да гарантираме качеството на нашите услуги.