Сублимационен печат

Сублимационен печат

Сублимацията е процес, при който твърдите вещества преминават директно в пари, без да минават през течно състояние. По този начин дадено изображение може да стане неразделна част от предварително подготвена за целта повърхност - керамика, полиестер, метал. След завършване на процеса, газообразното вещество отново се превръща в твърдо състояние и става част от полимера.  

Едно от големите предимства на сублимационния печат е, че при него може да се постигане изключителна детайлност с фотографско качество, живи и ярки цветове с неограничени вариации при нюансите. Този вид печат е желателно  да се прилага върху бели и безцветни материи  и повърхности от полимер и полиестер/ минимум 30% при текстила/ или предварително обработени с полимер материали. Изключително дълготраен и издръжлив на всякакъв вид третиране и обработка.

Сублимационен  печат не се прилага върху естествени материали и материи (например 100% памук), защото няма как да се получи.

Основна характеристика за материала, с който може да се работи е бял полиестер /трико, шифон, сатен, неопрен, микрофибър, габардин, хастар, ликра и др./.

Подходящ при производство и отпечатване на разнообразни модни дамски и мъжки  артикули /тениски, блузи, туники, поли, бански костюми, рокли, бермуди, шалове, шапки, шорти, спортни екипи, кърпи и др./

За прилагане на рекламни продукти и промоции /банери, тениски, потници, престилки, текстилни торби, мешки, възглавници, хавлиени кърпи, кърпи за глава/.

Решения за Вашия интериор /чаршафи, дамаски, тапицерии, картини и др./